Lema Pastoral 2023-24

Lema Pastoral 2023-24

divendres, 17 de gener del 2020

SETMANA DE LA BEATA V

FEM MEMÒRIA
JOC DE L'ANNA MARIA JANER

Recordeu Delegats!!! quan acabeu d'escriure totes les respostes s'han de baixar al despatx de Pastoral.


PREGUNTA 5
L'Anna Maria havia començat la seva vida de lliurament al Senyor i de servei als altres. Va iniciar les fundacions de les diferents obres per tota Catalunya. Si no hi podia anar ella personalment, hi enviava una delegada seva. Avui és el darrer dia del joc i tenim dues preguntes:
  • Quina és la data de la mort de l'Anna Maria Janer?
  • Investigueu l'any de la fundació de la nostra escola.


DESPRÉS D'HAVER FET MEMÒRIA SOBRE LA VIDA DE L'ANNA MARIA AL LLARG D'AQUESTA SETMANA, INTENTEM  MIRAR LA VIDA I A LES PERSONES AMB UNS ALTRES ULLS!

«Una parella acabada de casar es va mudar a un barri molt tranquil. Durant el primer matí a la casa, mentre prenien cafè, la dona va veure a través de la finestra que una veïna penjava llençols a l'estenedor: "Quins llençols tan bruts està penjant aquella dona a l'estenedor! Necessita un sabó nou... Si jo tingués confiança, li preguntaria si vol que jo l'ensenyi a rentar la roba". 

El marit la va mirar i es va quedar callat. Uns dies després, novament, durant l'esmorzar, la veïna penjava llençols a l'estenedor. La dona va comentar: "la nostra veïna segueix estenent els llençols bruts! Si tingués confiança amb ella, li preguntaria si vol que l'ensenyi a rentar la roba". I així, cada dos o tres dies, la dona repetia el seu discurs quan la veïna estenia la roba a l'estenedor. 

Passat un mes, la dona es va veure els llençols estesos i entusiasmada i sorpresa va anar a dir-li al seu marit: "Mira, la nostra veïna ha après a rentar la roba! Serà que alguna veïna l'ha ensenyada? Perquè jo no he fet res…" El marit, tranquil·lament, va respondre: "No, avui m'he aixecat d'hora i he netejat els vidres de la nostra finestra!"»

Amb quins ulls mires els altres?
Amb quins ulls mirava l'Anna Maria a la gent del seu voltant?
 Què en podem aprendre?